Herdenking 3 mei 2021

Ook dit jaar is vanwege de coronabeperkingen een herdenking georganiseerd met een beperkt gezelschap. Naast het bestuur van de stichting waren enkele familieleden van de slachtoffers, twee leraren en vier leerlingen van de Quintusschool en drie leerlingen van het Maartenscollege aanwezig.

Vanaf 14.00 uur liep het gezelschap naar het monument, waar twee mannen van het Korps Nationale Reserve (Natres) stonden. Johan Postema (voorzitter) opende de herdenking bij het monument. Een leerling van de Quintusschool las een eigen gedicht voor en de namen van de slachtoffers werden voorgelezen door drie leerlingen van het Maartenscollege. Na het voorlezen van de namen werd een minuut stilte in acht genomen.
Er werden bloemstukken gelegd namens de nabestaanden, het bestuur van de stichting en door leerlingen van de Quintusschool.

Sprekers

We hebben dit jaar op een eerder moment enkele sprekers op locatie uitgenodigd en hun toespraak opgenomen bij het monument.

De eerste spreker is René Paas, commissaris van de Koning in Groningen. Klik hier om te kijken en luisteren naar zijn verhaal.

De tweede spreker is Philip Broeksma, wethouder van de gemeente Groningen. Klik hier om zijn verhaal te horen.

Tijdens eerdere herdenkingen hebben we een gedicht voorgedragen van dichter Arjen Boswijk, over het monument. Hij heeft dit jaar zijn gedicht voor ons voorgedragen en opgenomen. Beluister dit gedicht.

Hieronder volgen binnenkort enkele foto’s.

Deze korte herdenking was mede mogelijk dankzij de bijdragen van onze donateurs. We hopen in 2022 weer een uitgebreidere herdenking te kunnen houden.